Arrangement,  Skotfossdagene

Om Skotfossdagene

Skotfossdagene startet som en visjon for å kunne tilbringe ferie i eget nærmiljø, kombinert med et samlivsbrudd vinteren 2018 innså jeg at at ferie utenfor Grenland ikke ble gjennomførbart.

Å følge egne råd er ikke alltid like lett

Tidligere har jeg snakket varmt om hjemmeferie, og har til og med skrevet ganske mye om hva man kan gjøre i Grenland uten å betale stort eller dra langt. Jeg har fulgt egne råd, fordi jeg har lyst, ikke fordi jeg har måtte. 

Når jeg satt på andre siden av bordet, og ikke hadde et annet valg enn å bruke lokale aktiviteter så følte jeg meg litt hjelpesløs. «Er dette en god nok ferie for ungene mine?», «Vil de være fornøyd med at mamma ikke tar de med på tur?» eller «Hva vil andre si om at vi ikke drar utenlands eller på langferie?» – dette var spørsmål som raste igjennom hodet mitt.

Jeg følte plutselig at tilbudene som allerede fantes enten var for dyre for min nå alenemammalommebok eller at det ikke var «ekstravagant» nok. Etter et oppgjør med megselv om at ungene mer enn fornøyd nok med at vi bare er sammen i sommer, nyter late dager på stranda eller spiser en is i grasset så lot jeg de negative tankene ligge tilbake i april 2018. Og der har de blitt! 

Grep en plutselig mulighet

En kveld alene, uten ungene satt jeg med PC’en på fanget og hadde egentlig mer enn nok å gjøre. Plutselig så jeg at jeg hadde en ledig helg i juli hvor ungene og jeg ikke hadde planer. Kanskje, tenkte jeg. Kanskje klarer jeg å få til noe gøy for ungene og naboene på Skotfoss? Jeg skrev noen raske beskjeder til noen bekjente – og plutselig var frøet «Skotfossdagene» sådd.

Et nærmiljø som favner om hele kommunen

Ikke overraskende oppdaget jeg at det var mange i nærmiljøet på Skotfoss som ville bidra. For noen kom det litt brått på og for noen var det desverre lagt midt i fellesferien (klok av skade er det nå lagt til siste helgen av sommerferien). Slusebakeren på Løveid var først ute. De heiv seg på og åpnet besøksgården for alle deltagerne på Skotfossdagene. Deretter bet ODDs Ballklubb på kroken og ga alle barna på Skotfossdagene gratis inngang for å se ODD mot Lillestrøm. Flere aktører ble med før Skotfossdagene 2018 ble arrangert, og i 2019 blir Skotfossdagene mangedoblet i størrelse.

En sosial profil

I år inviteres alle barnefamilier i Skien kommune og plakater skal henge på bytavlene i store deler av sommeren. Målet er at foreldre som ikke har mulighet til å gi barna «ferieopplevelse» i sommer kan få en opplevelse sammen som familie på Skotfossdagene – som bør tenne en feriegnist. Å legge det til siste helgen før skolen starter er helt bevisst. Det gir barna noe frisk i minne å snakke om når skolen starter. En opplevelse å dele med andre barn, som er minst like verdifull. Poenget med Skotfossdagene er at opplegget skal være gratis, så langt det lar seg gjøre, og takket være sponsorer som Sparebanken Sør og Skien kommune har vi kunne arrangere gratis OG heve kvaliteten på Skotfossdagene i 2019.

Vel møtt i august. 

Jeg gleder meg til å se hver eneste en av dere <3

Hilsen 

Cathrine Gundersen

Foto: Ole Røed
Foto: Jan Bjørn Taranrød
Foto: Jan Bjørn Taranrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *